Linzer
Linzer
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 db tojás a kenéshez
Baracklekvár
Eszközök:
Linzer szaggató
Nyújtófa
Elkészítése:
1. Kezdetnek beleöntjük a lisztet egy nagy tálba, a vajat összemorzsolva hozzáadjuk, ezután jöhet bele a tojássárgája és a porcukor. (Ezen kívül egy citrom reszelt héját is hozzá lehet adni, de én nem szoktam.) Miután összegyúrtuk a hozzávalókat, egy nagy gombócot formálunk belőle és folpakba csomagolva minimum egy órára hűtőbe tesszük.
2. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és a linzer formákkal kiszaggatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a linzereket, majd a lyukasakat megkenjük tojással.
4. A linzereket 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Van aki kevésbé barnán szereti így a másik felét akár így is meg lehet csinálni, ennek érdekében maximum 10 percig szabad sütni.
5. A kisült egész linzereket bekenem baracklekvárral, majd a lyukas tetejűeket hozzáillesztem.
A tetejét tetszés szerint porcukrozzuk.
Miután elkészültek, a puhulás érdekében egy zárt dobozban hűtőbe helyezzük akár egy napra is.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek