Tiramisu
Tiramisu recept
Hozzávalók:
50 dkg Mascarpone
200 gramm babapiskóta
20dkg porcukor
4db tojás
2x38ml rumaroma vagy 1dl rum
2dl kávé+2dl tej összekeverve
holland kakaópor
Eszközök:
Kézi vagy gép habverő
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, előkészületként a kávét is lefőzhetjük, fontos, hogy kihűljön.
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, rummal és mascarponéval, majd a habverővel habosra keverjük.
Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a krémhez,
figyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.
A kihűlt kávét összekeverjük a tejjel és ízlés szerint cukrozzuk.
A tejeskávéba belemártjuk a babapiskótákat egyesével,
figyelve arra, hogy ne legyen benne túl sokáig, de szívja meg magát rendesen.
Egy nagyobb tálba/tepsibe elhelyezzük sorba a piskótákat. Ha végigraktuk, második rétegként jöhet rá a krém.
A krém tetejére kakaóport szórunk, majd újra teszünk egy réteg piskótát, erre megint krémet és kakaót.
Ezután minimum 2 órára hűtőbe tesszük az elkészült tiramisut, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek