Tyúkhúsleves gazdagon

Tyúkhúsleves gazdagon


Tyúkhúsleves gazdagon


Hozzávalók:

1 vagy fél tyúk minden darabja

2 fej vöröshagyma

2-3 db sárgarépa

1-2 db petrezselyem és annak zöldje

1 db zeller

1 db paradicsom

1-2 db zöldpaprika egészben

Só, bors

Csigatészta 


Elkészítés:


Az alaposan megmosott húsokat hidegvízben lassútűzre feltesszük főni, eközben a zöldségeket előkészítjük és a habot többször letesszük a tetejéről, figyelve arra, hogy a leves közben ne forrjon.

Miután úgylátjuk, hogy a hús félig megfőtt, kiszedjük a vízből és ha szükséges, leszűrjük a leves levét, ha a húsok habosak azokat is megmossuk, valamint a fazekat is kiöblítjük. 

Ezután visszahelyezünk mindent a fazékba, hozzátesszük a zöldségeket a paradicsom kivételével és ízlés szerint fűszerezzük.

A vége fele tesszük bele a paradicsomot, hogy ne főljön szét.

A levesből kiszedünk kb. 2 merőkanál levet, ebben főzzük meg külön a tésztát.

Miután a húsok megfőttek, a nagyobb húsokat kiszedjük és másodikként kirántjuk.


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »