Tyúkhúsleves gazdagon
Tyúkhúsleves gazdagon
Hozzávalók:
1 vagy fél tyúk minden darabja
2 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
1-2 db petrezselyem és annak zöldje
1 db zeller
1 db paradicsom
1-2 db zöldpaprika egészben
Só, bors
Csigatészta
Elkészítés:
Az alaposan megmosott húsokat hidegvízben lassútűzre feltesszük főni, eközben a zöldségeket előkészítjük és a habot többször letesszük a tetejéről, figyelve arra, hogy a leves közben ne forrjon.
Miután úgylátjuk, hogy a hús félig megfőtt, kiszedjük a vízből és ha szükséges, leszűrjük a leves levét, ha a húsok habosak azokat is megmossuk, valamint a fazekat is kiöblítjük.
Ezután visszahelyezünk mindent a fazékba, hozzátesszük a zöldségeket a paradicsom kivételével és ízlés szerint fűszerezzük.
A vége fele tesszük bele a paradicsomot, hogy ne főljön szét.
A levesből kiszedünk kb. 2 merőkanál levet, ebben főzzük meg külön a tésztát.
Miután a húsok megfőttek, a nagyobb húsokat kiszedjük és másodikként kirántjuk.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek